COVID-19 (Corona): stand van zaken vanuit HHD

28/5/2021: Nu de vaccinaties goed op gang komen en de besmettings- en ziekenhuiscijfers langzaam dalen, worden wij weer overspoeld door een veelheid aan vragen. 

Wat wij weten: 
Alle mobiele en thuiswonende mensen ouder dan 65 jaar hebben een uitnodiging gekregen voor vaccinatie bij de GGD. Ouderen die niet naar de GGD kunnen, worden door onze praktijk gevaccineerd.
De 60 tot 65 jarigen hebben een oproep gehad en zijn intussen gevaccineerd.
Mensen jonger dan 60 met een medische indicatie (de “griepprik” groep) hebben we centraal aangemeld en worden uitgenodigd voor vaccinatie door de GGD. Helaas heeft nog niet iedereen een uitnodigingsbrief ontvangen. Behoort u tot deze groep en heeft u nog geen uitnodiging gekregen, dan kunt u zich bij ons melden.

De situatie rondom het vaccineren verandert echter continu. Het kan dus best zijn dat uw doelgroep al aan de beurt is. Kijk daarom regelmatig op de website van de Rijksoverheid voor de laatste ontwikkelingen.

Over de volgorde, tijdstip van oproep of keuze voor het soort vaccin van bovengenoemde groepen en ook voor de mensen zonder medische indicatie jonger dan 60 hebben wij geen info en ook geen invloed. Bellen daarover met ons heeft dus geen zin! En vanwege de enorme drukte, vragen we u dat ook svp niet te doen.

Wel verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid met 35 vragen en antwoorden over vaccinatie tegen het coronavirusklik hier

Als u gevaccineerd bent en wilt weten met welk vaccin, klik dan hier voor de website van het RIVM

 

Wat wij niet weten

Hoe het zit met vaccinatiepaspoorten, reis- en  vakantiemogelijkheden.

We vragen u daarover niet met ons te bellen!
 

Wel bent u van harte welkom met al uw medische en welzijnsvragen, zoals u van oudsher van ons gewend bent. 

Coronahulp van lotgenoten

Patiënten, ex-patiënten en mantelzorgers die te maken hebben met corona kunnen via de website Zelfregietool.nl contact leggen met lotgenoten. In een corona-supportgroep kan gesproken worden over elkaars ervaringen met corona en de gevolgen ervan. Denk aan vragen als: Hoe kunnen we elkaar steunen? Wat kunnen we van elkaar leren om er beter mee om te gaan, om meer grip te krijgen op de situatie? Maar ook kan samen gezocht worden naar meer informatie, bijvoorbeeld door experts uit te nodigen.

Voorlopig zal de corona-supportgroep tweewekelijkse online bij elkaar komen. Aanmelden kan op de website Zelfregietool.nl via deze link: zelfregietool.nl/coronahulp-van-lotgenoten.   

Wie meer informatie wil, kan mailen naar hallo@zelfregietool.nl of bellen met 06 – 2802 3902.